Vælg en side

Uldundertøjet er testet af Teddy – og blogindlægget er skrevet af Teddys mor – Chistel.

Uldundertøj om sommeren

Christel: I sommerhalvåret er nattøj en udfordring herhjemme. Teddy er en varm dreng og allerede til forårets første lune nætter har jeg svært ved at finde nattøj, som han ikke sveder (for meget) i.

Uldundertøj om sommeren
Uld om sommeren - Teddy i uld body
Uld om sommeren - Teddy i uldsilke undertøj

Førstehåndsindtrykket

Christel: Tøjet i uldsilke er blødt, lækkert og meget let. Uld bodyen er lidt kraftigere, men stadig dejligt blød og uden krads. Der er godt stræk i stoffet. Tøjet føles virkelig som noget, jeg har lyst til at give min søn på.

Hvornår har du brugt uldtøjet?

Christel: Vi har primært testet tøjet som nattøj.

De meget varme nætter, hvor temperaturen i soveværelset trods udluftning og åbent vindue kommer op på 25 grader, har jeg enten kun givet Teddy undertrøjen i uldsilke på eller uldsilke-undertrøjen og underbukserne udover for at holde undertrøjen på plads. De almindeligt lune nætter har jeg givet ham uldsilkebodyen med korte ærmer på.

Teddy har også brugt uldsilketøjet på forskellige tidspunkter og i forskellige situationer i løbet af dagen, blandt andet til leg, lur, stille hygge på skødet og gåture i haven.

Den grå ærmeløse body i uld har Teddy brugt om aftenen, hvor luften udenfor stadig er lun, men køligere end i dagtimerne, og hvor det derfor er rart med noget tøj, der kan holde hans bryst varmt uden nødvendigvis også at dække skuldre og arme til.

 

Hvad var godt?

Christel: Teddy har ikke været våd af sved om natten – og det er et kæmpe plus! I sommervarmen vågner han ellers flere gange hver nat med vådt hår og fugtig hud, men med uldsilketøjet sker det ikke, og det giver ham (og mor og far!) en bedre søvn.

Tøjet sidder rigtig godt til uden at stramme, fordi stoffet er så elastisk. Det gælder både tøjet i uldsilke og bodyen i uld. Fordi tøjet er så elastisk, er det nemt at trække body/undertrøje ned over hovedet på Teddy. Med andet tætsiddende tøj kan det være en udfordring at få det ubesværet på, da min lille mand bestemt ikke bryder sig om, at tøjet strammer, når jeg trækker det over hovedet på ham. Derudover vil jeg rose elastikken i uldsilke-underbukserne – den er stram, men klemmer sig ikke ind i maven, fordi den er så bred.

Uldsilketøjet fungerer også rigtig godt som let sommertøj til de varme dage. Det holder Teddys krop tempereret, uden at han får det for varmt. På de meget varme dage er uldsilketøjet (i forskellige kombinationer) et hit i dagtimerne, fordi det er så let og luftigt.

Uldbodyen fungerer superfint til at holde kroppen varm, når luften bliver lidt koldere. Den holder brystet varmt og giver samtidig luft til skuldre, arme og ben, hvor huden sagtens kan tåle at blive kølet lidt ned. Perfekt til aftenleg og bærjagt i haven!

Hvad var mindre godt?

Christel: Teddys stofblenumse kan fint være i bodyerne i dagtimerne, men natbleen, som fylder lidt mere for bedre sug, er desværre lige det største, så stofkanterne omkring lårene på bodyerne strækker sig og bliver for løse til dagsbrug. .  Som nattøj er min personlige favorit derfor sættet bestående af underbukser og undertrøje i uldsilke. Uldsilkeunderbukserne er et par størrelser større end, hvad Teddy bruger, og det passer perfekt, fordi der så er rigeligt med plads til nattens stofble.

Hvad siger Teddy til tøjet?

Christel: Teddy kan ikke selv sige noget, men mit indtryk er, at han sover roligere om natten, fordi han ikke bliver nær så varm og svedig, som når han sover i bomuldstøj. Mor sværger nu til uldsilke som nattøj!

Har du andre ting at tilføje til testen?

Christel: Tøjet holder sig flot efter flere vaske – både i forhold til udseende og elasticitet.

Vil du anbefale det til andre?

Christel: Ja, bestemt! Og jeg skal helt sikkert have fat i noget mere af det lækre uldsilke-tøj fra Joha – måske også til mig selv 🙂

Fakta om uldtøjet

Uldsilke undertøjet findes i den blå farve.
Det er 85% uld og 15% silke.
Stoffet er let og behageligt. Rillet stof.

Uldsilke undertøjet er fra Joha. Joha laver også uldsilke undertøj i anden udgave.
Uldsilke undertøj i lyserød, lilla og hvis.

 

Uld bodyen uden ærmer i 100% uld. Fås i hvid, blå og grå.

Uldsilke body med korte ærmer

Find produkterne her i webshoppen