Vælg en side

Uld giver kroppen ro. Ro til at slappe af og sove.

Ulden giver en bedre nattesøvn, fordi ulden lader kroppen ånde og hjælper varmen og fugten væk fra kroppen. Fugten bruger ulden som isolering. Isolering, som holder på varmen, når temperaturen falder igen.

Det er testet

Forskningen viser, at børn sover bedre og mere roligt om natten, når de sover i uld. Og ulden beroliger kroppen om natten.

Testet på børn, som sover i uld og børn, som sover i bomuld.

 *Kilde: www.woolmark.com
* Læs også artiklen fra Politikken her

 

Ulden giver en bedre nattesøvn

Men en ting er hvad forskerne siger – en anden ting er, hvad andre mødre siger om uld og babyer om natten.
Det syntes jeg er langt mere værd…

Jeg har derfor spurgt 254 mødre, om deres holdninger, meninger og erfaringer med uld. Især til uld behovet om natten – og hvorfor de bruger uld til deres børn.

Hvad siger de andre mødre?

Hvorfor bruger de uld om natten?

“fordi det holder min søn varm, når han sparker dynen af 1000 gange om natten”

“fordi det virkelig lever op til sit rygte. Holder min 3 årige søn tempereret – selvom han sveder. Han har aldrig været klam og kold klam, selvom han er et varmt barn”

“fordi uld giver mit barn en rolig nattesøvn….. og så får jeg også lov til at sove hele natten 🙂 ”

“fordi min lille datter ikke bliver kold uanset om det er varmt eller koldt i vejret”

“fordi det virkelig lever op til sit rygte. Holder min 3 årige søn tempereret – selvom han sveder. Han har aldrig været klam og kold klam, selvom han er et varmt barn”

Kilde: Spørgeskema undersøgelse – gennemført august 2016. 254 kvinder, som bruger uld til deres børn deltog. 16 kvinder, som ikke bruger uld til deres børn deltog.

Hvorfor giver ulden en bedre nattesøvn?

Om aften

Om aftenen er dit barn er mere aktive end normalt.

Barnet ammes, bøvser, pludre, leger eller/og kæmper den sidste kamp for at “undgår” at falde i søvn. Barnet mosler og tonser rundt i sengen. Det giver varmen og får kroppens temperatur til at sige – lige før øjnene lukkes i. Når trætheden så har overtaget og barnet er faldet i søvn, så falder temperaturen automatisk. Det udnytter ulden.

Hvordan? Når barnet sveder, så suger ulden kropsvarmen og væsken. Ulden består nemlig af 1000 vis af luftbobler, som kan suge ekstra meget væske. Faktisk 4-5 gange så meget som bomuld. Og det er vel om mærke uden af ulden bliver våd.

Væsken/sveden bliver altså brugt til at isoler med. Dvs. ulden udnytter varmen og væsken til at holde på varmen, når barnet bliver afkølet igen. Det er da smart.

 

Hvad så om natten? 

Babyer og børn er som regel meget urolige om natten.

Særligt i de perioder, hvor de udvikler sig meget. Det giver uro i kroppen. Dynen bliver måske smidt af (mange gange).

Her gør ulden det sammen. Suger varmen og isoler med det.

Når barnets krop fryser, så sættes “automastisk” en masse aktiviteter igang i kroppen. Altså for at få varmen igen. Det kræver energi og det giver uro i kroppen. Selvom barnet er født med en form for varme/kulde regulering, så kan de ikke selv agerer på det. De tager fx. ikke selv dynen på.

Hvis kroppen har det varmt, så starter aktiviteterne igen. Barnet begynder at mosle rundt i sengen for at komme af med varmen. Det kræver også en masse energi. Energi og uro, som forstyrre søvnen.

uld hjælper kroppen til at ånde

Til dig, som gerne vil prøve uld til natten

Jeg har 3 forslag til en uld start.

3 natdragter, kan give dit barn en bedre nattesøvn. 

Joha ulddragt til de kolde nætter

Ren uld

En ulddragt i 100% uld – med dobbelt lukninger ved fødderne. Til dig, som allerede er overbevist og bare vil igang med at prøve ulden.

uldbomuld

En uldbomuld natdragt
Til dig, som genre vil prøve uld, men stadig er lidt i tvivl om uld kradser. En uldbomuld er den bløde start på en uld karriere. Ulden og bomulden er vævet sammen, men ulden er yderst og bomulden er inderst.

Uldsilke

Er det sommertid, så prøv en uldsilke natdragt, som er let og luftigt og fantastisk til de lune nætter.

Uld til babyen - guide

Jeg har lavet en guide til dig –  om uld til din baby.
En guide med fordele og ulemper. En guide til dig, som gerne vil vide mere om ulden og dens egenskaber.