Vælg en side

storrelsertilennyfodt

Hvilken størrelse skal du købe til din kommende baby?

Det er et rigtigt godt spørgsmål.

Jeg håber at jeg kan hjælpe dig godt på vej. Jeg har nemlig et godt tip til dig.

Jeg har rådgivet mange kommende mødre, som har forsøgt at købe babytøj i den helt rigtige størrelse. De fleste er altid bekymret for at købe tøjet for småt. Det har jeg fuld forståelse for. Det vil jo også være ærgerligt at stå med en masse nyt babytøj, som aldrig bliver brugt.

Selvom jordemoderen skønner barnets størrelse, så er det alligevel svært at finde den rette størrelse.

Jeg har et par tips til valg af størrelser, når du køber det første babytøj. Tippet har jeg givet videre mange gange – og hver gang har jeg fået en meget positiv tilbagemelding.

Tips til babytøj størrelsen

Faktisk er det ikke et tip, men nærmere en grundregel.

TIP 1 #
Det inderste lag kan du næsten ikke købe for småt.
Bodystockings og/eller undertøjet kan du godt købe i str. 50.
Str. 50 svarer til 0-1 mdr. Og det er nødvendig at det inderste lag passer din baby. Det inderste lag skal kunne holde på bleen og vigtigst af alt, så skal det inderste lag kunne holde kroppen varm og tempereret. Det hjælper nemlig ikke at bodyen gaber (står åben) i halsen – og endnu værre at bleen ikke bliver holdt rigtigt på plads.

Så det inderste lag kan du næsten ikke købe for småt.
Min søn Wilhelm er født som en dejlig stor krabat – 4250 gram. Han startede altså også i en str. 50 bodystocking – i hverfald de første mange dage.

TIP 2 #
Heldrager, todelt babytøj, sparkedragter kan du godt købe i både str. 50 og 60. Str. 50 til de første par dage.
Str. 60 svarer til en str. 56/62. Tøjet kan du godt folde lidt, for at få det til at passe. En heldragt med eller uden fødder kan også godt tilpasses lidt med et par strømper udenpå.

TIP 3 #
Overtøjet kan du også godt købe i et nummer større. Her skal du tænke på, at dragten skal udenpå det andet tøj. Babyens små arme og ben kan måske også være lidt besværlige at få i en dragt, hvis den sidder for stramt. Derfor køb gerne et nummer større.

TIP 4 #
Husk at vaske alt babytøj inden brug. Alt hvad babyen skal have på huden skal vaskes inden brug.
Hvis du gerne vil læse mere om, hvordan du skåner bedst din babyshud, så kan jeg anbefale dig at tilmelde dig mit nyhedsbrev. Så får du din helt egen e-bog om emnet. E-bogen indeholder en masse viden om kemi og skadelige stoffer i babytøjet.

Tilmeld dig her til nyhedsbrevet

TIP 5#
Det strider lidt i mod tip 4, men vi må jo godt være lidt praktiske.
Hvis du køber en masse babytøj inden babyen kommer, så vent med at vaske de store størrelser. Vask kun det nødvendige og tag en hurtig gennemgang af alt det andet indkøbte, når babyen kommer.
Hvis du har fået sat byttemærke på dit babytøj eller lavet en aftale med webshoppen/butikken – så kan du stadig nå at få det byttet til en anden størrelse, hvis du se at størrelsen er forkert.

p.s. jeg laver gerne en aftale med mine kunder. Især kommende mødre, at de kan sende alt retur og få byttet til andre størrelser, når babyen kommer. Så venter de bare med at vaske det hele.

Håber du kunne bruge mine tips. Skriv endelig en kommentar, hvis du har tilføjelser eller nogle andre gode tips. Det vil jo gavne de andre læsere 🙂

Og del gerne, hvis du syntes én veninde kunne bruge mine tips. Jeg bliver så glad, når “jeg” bliver delt <3

/Svanemor Hanne